Kérész Művek 46.

cseh vendégművészekkel

2016. december 4-én 20:00 órától
az Artus Stúdióban
 Az ARTUS Stúdió - A Kompánia Színházi Társulat- – és a Masakr Elsinor (CZ) együttműködése
 
Ez alkalommal fellépő művészek:
Artus: Bakó Tamás, Debreczetni Márton, Fischer Balázs, Goda Gábor, Kocsis Gábor, Mózes Zoltán, Nagy Csilla
Kompánia: Heppes Miklós, László Lilla, Lukács László, Mayer Zita, Szalay Henriett,
Masakr Elsinor: Tomáš Soldán, Ondřej Novotný, Petr Míka, Václav Marhold,
valamint Robert Nižník és Mirek Posvic
 
 

Mi a Kérész Művek? Kortárs helyszínspecifikus varieté? Színház-tánc-képzőművészeti akciósorozat? Performansz-kocsma, vagy mi?

A társulat művészei egyetlen intenzív próbanap alatt hoznak létre egy egyszeri, új előadást: minden előadás premier. A Kérész Művek sorozat estjei kötetlen, izgalmas lehetőségek a találkozásra. Miközben a nézők és művészek egy asztalnál beszélgethetnek, folyamatosan vizuális, zenei és színházi akciók gazdagítják az estét. A nézők oldott helyzetben, mégis koncentrált figyelemmel tudnak kapcsolódni az abszurd és költői helyzetek sorozatához. A spontaneitás és a pontos kidolgozottság egyszerre érvényesül.

 

Kompánia 2010 óta közreműködik az Artus stúdió által létrehozott Kérész Művek c. performansz- kocsma sorozatában, amely egy adott témára, mindig új, egyedi, és megismételhetetlen eseményt hoz létre, a sikeres thai (2012), koreai (2013), lengyel (2014) és török (2015) együttműködést követően, 2016. december 4.-én cseh vendégművészekkel keltjük életre a kérész életű eseményt.

 

Masakr Elsinor egy cseh kísérleti, szerzői színház, mely 2010-ben alakult fiatal prágai és brnói színművészeti egyetemet végző hallgatókból, akik úgy gondolták saját formanyelvet szabadabb, függetlenebb keretek közt tudnak csak létrehozni. A társulat alapítójával, Tomás Soldán íróval, rendezővel, nem konvencionális rádiójátékok szerzőjével, a Kompánia számos nemzetközi projektben dolgozott együtt (Találkozások Középen 2008, Senkiföldje 2009), és a Zsámbéki Színházi Bázison 2013-ban és 2014-ben két előadás létrehozását is nyomon követhette.
Bővebben: itt

 

Robert Nižník- Prágában élő és alkotó színésszel a Kompánia az Apostrof Nemzetközi Színházi Fesztiválon ismerkedett meg 2010 júniusában. A cseh független szférában évtizedek óta mozgó alkotó a FARM IN THE CAVE nemzetközi interdiszciplináris stúdiónak az egyik alapító tagja, és aktív alkotója.  Önálló alkotóként számos filmben szerepelt, és főként nemzetközi projektekben, táncra és performanszra épülő koprodukciókban vesz részt.

Mirek Pošvic cseh grafikussal és festőművésszel2007-ben ismerkedtünk meg egy nemzetközi művésztelepen Zickén, Szlovéniában. Azóta nagy figyelemmel követjük egymás munkásságát, de eddig nem dolgoztunk együtt, és ezért is örülünk, hogy a Cseh Kérész keretében Magyarországnak is bemutathatjuk ezt a különleges, sajátos filozófiát és látásmódot közvetítő képzőművészt, aki a Kérész Művek performanszon alkotóként vesz részt. 2017 ősszel tervezzük Posvic grafikáinak és festményeinek az első Magyarországi kiállítását.
Bővebben: itt

 

Jegyárak: 2.400 Ft és 1.600 Ft
előzetes jegyfoglalás: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.