Kérész művek (45.)

Kérész Raj 2.
Performanszkocsma-sorozat

2016. november 19.       20:00 óra

4

 

Amire most hívunk benneteket az nem csak egy soron következő Kérész Művek performansz-kocsma est, hanem egy készülő előadás egyik újabb lépése. Elkezdtünk a következő előadásunkon dolgozni. Lépésről lépésre haladunk. Felvetettük a témát, amiről gondolkodunk, beszélgetünk, kísérletezünk. Képeket, akciókat, rövid performanszokat hozunk létre. Ezeket a kísérleteket egy-egy Kérész Művek során kipróbáljuk, megnézzük, hogy működnek nézőkkel. Keressük azt az irányt, ami mindannyiunkban ott van, és ami olyan úton vezet, amelyen menni is jó, nem csak megérkezni. Szóval a most szombati este folyamán megkérdeznénk titeket, hogy mit gondoltok arról a témáról/témákról, amibe éppen belevágtunk. Gondolkodjunk együtt szóban, akcióban, zenében. Ha van kedvetek és időtök, gyertek el és legyetek ti is a készülő új előadás alkotótársai.

Vigyázat! Semmire sincs garancia. Minden aznap fog megszületni. Hiszen Kérész Művek. Egy nap alatt születik, aznap kiteljesedik és még aznap meg is hal. Ami most 19-én történni fog, az ilyen formában soha többet nem lesz látható.
 
Mi a Kérész Művek? Kortárs helyszínspecifikus varieté? Színház-tánc-képzőművészeti akciósorozat? Performansz-kocsma, vagy mi?
 
 
Az Kérész Művek akciósorozat célja, hogy gondolatokban gazdag, formailag merész és játékos eseményekkel, kötetlen hangulatot teremtve élessze fel a „performance art” valódi szellemét. 
A rendhagyó, önmagában is teljes est az Artus egyik új, készülő előadásának, a „Raj” munkafolyamatának 2. része. A társulat műhelymunkája során Goda Gábor több alkalommal is közös gondolkodásra, kreatív együttlétre invitálja a nézőket, melyeknek eredménye a 2017 tavaszára tervezett bemutatóban összegződik.
 

Alkotók, előadók: Bakó Tamás, Baló Dániel, Debreczeni Márton, Csató József, Ferencz Kriszta, Fischer Balázs, Fodor Réka, Heppes Miklós, Ilka Rita, Kocsis Gábor, Lukács László, Mayer Zita, Markovics Zita, Mózes Zoltán, Papp Gábor, Szalay Henriett, Tucker András

Rendező: Goda Gábor

 

előzetes jegyfoglalás: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

facebook esemény: Kérész Művek 45. (Kérész Raj 2.)