Promenád

Artus - STEREO Akt:

PROMENÁD

Városi sorsturizmus

-színházi utazás-

 

IDŐPONTOK
Május 5. 15:00 és 18:00

Indulás és érkezés: Ferencvárosi Művelődési Ház, 1096 Budapest, Haller utca 27.

 

01 csoprtkpéééélllll  

rövid előzetes:
https://vimeo.com/79176398


A városban cirkál egy turistabusz, ami más, mint a többi. A fedélzetén sorsturisták ülnek. Sorsturisták, akik egy ablak mögül figyelnek, hallják, miről beszél a telefonáló járókelő, látják, mi történik vele, miután eltűnik egy kapualjban – tudják, hogy honnan jött, és hová megy, mindenhová pont jókor érkeznek. A nézők egy színházi utazás keretében, egy városban haladó buszról követik a valóság-díszletben játszódó történetet.

A szereplők szökésben vannak, el kell hagyniuk lakóhelyüket. Menekülés közben sorsfordító pillanatokat idéznek fel saját életük egyes epizódjaiból. Jelenetek tárulnak elénk, mintha egy mozifilm pergő képei elevenednének meg.
A Promenád busz utasait úgy kalauzoljuk végig a fikció világában, térben és időben, akár egy idegenvezető az utasait a városi látványosságok során.
A város nem csak díszlet, hanem szereplő is. Az utca valósága átszövi a cselekményt, így az előadás minden alkalommal más és más. Minden egyes előadásba szereplőként is bekapcsolódnak civil résztvevők, történeteiket a cselekmény részévé tesszük. A csatlakozó civilek személye, a történet egyes elemei, de még a helyszín is változhat.

Az előadást az Artus és a STEREO Akt mutatta be 2013 júniusában a PLACCC Fesztivál keretében.

Alkotók, előadók: Borsos Luca, Debreczeni Márton, Julia Jakubowska, Kocsis Gábor, Nagy Csilla, Szabó Zola, Téri Gáspár, Vadas Zsófia Tamara

Alkotó munkatársak: Goda Gábor, Sarah Günther
Közreműködő: Fischer Balázs, Varga Brigitta
Zenei vezető: Tóth Szabolcs
Produkciós vezető: Rácz Anikó
Rendező munkatársa: Téri Gáspár
Rendező: Boross Martin

Támogatók: Jardin d’Europe, IN SITU Network, PLACCC Fesztivál, NKA, EMMI, Füge Produkció

www.stereoakt.hu

 

Jegyek vásárolhatók elővételben itt, illetve az előadás napján a helyszínen.

A korlátozott férőhely miatt a jegyelővétel ajánlott.