Broken Projektek


2019. február 28.
20.00
Artus Stúdió

Bakó – Harsányi – Szűcs - Szűcs

(Broken Projektek): A rövidtávfutó magányossága

installáció, performansz, koreopolitikai poétika


 

A „still act” Nadja C. Seremetakis antropológus kifejezése, azoknak a pillanatoknak a leírására, amikor a szubjektum megakasztja a történelem áramlását és a rákérdezés gyakorlatával él.

A „rövidtávfutó számokban” a „still act” és az ezen keresztül megvalósítható jelenlét alapú performativitás különböző koreográfiai lehetőségeit járjuk körül.
Rövidtávfutó magányossága című, 2017. augusztusi előadása szövegtextúrák egymás mellé, egymásra helyezésével operált. Így léphetett dialógusba William Pope.L és Peter Handke, a Soros-plakátok propaganda-szövegei Kertész Imrével, vagy Lábán Rudolf táncnotációjával, így reflektálhatott Nina Simone és Pope.L egymás munkáira az Artus Stúdió gyárfalai között.

2019. februárban a 2017-es előadás elemeit variáljuk, építjük, gondoljuk tovább – mikrokörnyezetünk éppen aktuális történéseire reflektálva.

Az eseményen való részvétel INGYENES. Előzetes bejelentkezés ajánlott, az alábbi e-mail címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Alkotók, előadók: Bakó Tamás, Harsányi Réka, Szűcs Dóra Ida, Szűcs Réka

 
BrokenProjekt
 
Támogatók: Apodosz Alapítvány, Artus, Budapest Bank Budapestért Alapítvány, Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskola, Mediaware, Nemzeti Kulturális Alap

 

További információ:

www.megorzo.hu

www.artus.hu

harsanyireka.net

www.rekaszucs.com

connectedbodiesteam.wordpress.com

© Értékmegőrző|SAFE Art Studio