Hervay Gizella: ZUHANÁSOK

2018. december 2.
20.00
Artus Stúdió

 

Lírai oratórium zenére, mozdulatra, és képekre

Hetvenes évek, Kolozsvár, panellakás, nő, költő, ír. Egymás után elvesztette szerelmét –férjét – urát: Szilágyi Domonkost, és fiukat, Attilát (Kobak). Papírmagány: elkezd írni, J.A. szabad ötletek jegyzékéhez hasonló, asszociációs, szabadon hömpölygő versfolyamot, süllyedés, meditáció és repülés szavakkal.

Ez a kötet elevenedik meg az intermediális esemény keretében, Heni Szalayelőadásában (szöveg, ének), Mátyás Szabó basszusjátékával, Pandaelektroakusztikus kompozícióival a produkció zenei szövetét képezve, valamint mozgásban, Békési-Szombati Anett (UNKNOWN TEXT) tánc improvizációjában, és képileg- különböző tárgyak, felületek és testek hatvanszoros nagyításában a Makró-tól, egy fiatal VJ párostól, akik performatív jellegű, közösségi VJ-zéssel foglalkoznak: mikroszkópból, projektorból és a szabadtéri események helyszíneiről gyűjtögetett természeti formákból építkezve.

Előadók:
Szalay Henrietta - szöveg, ének
Szabó Mátyás- akusztikus fretless basszusgitár
Panda- zenei rendezés, elektronika, kalimba
Békési-Szombati Anett - tánc
Kara Dávid és Skribek Anikó (Makró) - élőkép, live Vj set


trailer: https://www.facebook.com/panematix/videos/259163868238499/UzpfSTEwNjIwNDgwNzQ6MTAyMTQ4NTUxNjk0NjcwODA/


Jegyek vásárolhatók elővételben itt, illetve az előadás napján a helyszínen.

Jegy előfoglalás: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A korlátozott férőhely miatt a jegyelővétel vagy jegy előfoglalás ajánlott.