Kérész Művek 52. - Artus felett az ég

 
2018. október 6. 20.00
Artus
 
 

"Felhők között születünk,

Földig nőtt lábunk

gyökeret ereszt.

Nem mozdulunk többet.

Felnőttünk.

Testünk hajlik a szélben,

A felhők elfutnak felettünk.”

 

 artus felett az ég

 

Egy előadás, mely egyazon napon megszületik, kiteljesedik, és meghal.

Minden Kérész Művek premier. A társulat művészei egy adott témára, egyetlen intenzív próbanap alatt hoznak létre egy új, egyedi, egyszeri és megismételhetetlen előadás-eseményt. Ami aznap este történik, az abban a formájában soha többet nem lesz látható.

A Kérész Művek sorozat minden estje szokatlan, izgalmas és kiszámíthatatlan esemény az alkotó-előadók és a nézők számára egyaránt. Nincs szinpad, nincs nézőtér. A nézők és művészek, mint egy kávéházban, asztaloknál ülve kötetlenül beszélgethetnek, miközben folyamatosan vizuális, zenei és színházi akciók történnek körülöttük. 

A Kérész Művek meghatározhatatlan műfajára talán a „kortárs varieté” vagy „performansz-kocsma” lehetne a legjobb kifejezés.

Az Artus Kérész Művek performansz-kocsma sorozata 2010-ben indult útjára. 2018 őszéig 51 epizódot mutattak be. Célja, hogy gondolatokban gazdag, formailag merész akciókkal élessze fel a „performance art” valódi szellemét, ahol a spontenaitás és a pontos kidolgozottság paradox módon, egyszerre érvényesül.

Az Artus társulat gyakran hív meg vendégművészeket egy-egy Kérész Művek est megalkotásához. A színház és tánc műfaján kívűl képzőművészek, zenészek, intermédia művészek, filmesek és programozók, olykor hazai vagy külföldi társulatok is kapcsolódnak a kreatív munkához.

 

Előadók: 

Bakó Tamás, Debreczeni Márton, Izsák Szilvia, Kiss Krisztián, Kocsis Gábor, Mayer Zita, Mikó Dávid, Mózes Zoltán, Nagy Csilla, Nagy Eszter, Philipp György, Szalay Henrietta, Zahra Fuladvand

 

Rendező: 

Goda Gábor

 


 

Jegyek vásárolhatók elővételben itt, illetve az előadás napján a helyszínen.

Jegy előfoglalás: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A korlátozott férőhely miatt a jegyelővétel vagy jegy előfoglalás ajánlott.