Arccal a halnak_projekt

arccal logó

 

Pályázati felhívás

- pályakezdő alkotó és előadóművészeknek -

„Arccal a halnak” az Artus új generációs programja

A program célja, hogy segítséget nyújtsunk a művészi pályán való elindulás első lépéseinek megtételéhez azzal, hogy a pályakezdő alkotók lehetőséget kapnak ahhoz, hogy az Artus Stúdióban, professzionális körülmények között mutatkozhassanak meg a szakmának és a közönségnek. A programban résztvevők számára a bemutatót megelőzően próbalehetőséget, technikát és szakmai segítséget is biztosítunk.

A támogatottak köre nyitott: a tánc, a színház, a vizuális, a zenei és bármilyen más műfajú vagy akár műfaji határokat feszegető területről is kikerülhetnek, amely „live art”, vagyis ahol az élő ember maga is megjelenik az alkotásban.

A pályázati felhívásra egy bemutatkozó-motivációs levél, valamint a bemutatandó alkotás koncepciójának leírásával lehet jelentkezni. A kiválasztott pályázatok alkotóit személyes beszélgetésre hívjuk, majd ezt követően születik döntés a támogatásról.

A pályázat folyamatos.

Az Artus Stúdió egy 2000 nm-es gyárépületben kialakított kortárs művészeti alkotóműhely, ahol több művészeti ág alkotói dolgoznak egymás mellett, együtt, egymást inspirálva.

Az Artus feladatának tekinti, fiatal, művészi pályájuk elején járó alkotók és alkotó csoportok felkarolását, támogatását, akik művészeti iskolákban vagy más egyéni utakon kezdték, kezdik meg alkotói pályájukat. A program ehhez kíván kezdeti „felhajtóerőt” adni.

Jelentkezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehet. (tárgy: Arccal a halnak pályázat)

 

A program eddigi résztvevői

DA-DA-DOG Formáció: Aki a spenótot szereti

Drávucz Petra - Szűcs Dóra Ida: Útszeretők

Szombati Anett - Tóth Laura: Elhallgatott hétköznapok

Vavra Júlia - Szeri Viktor: Sugárveszély

Zebulon Projekt: Nem maradtam abba

Szeri Viktor: YOU TAKE MY BREATH AWAY

Nagy Fruzsina: Egy madár, amely néz

Podmaniczky Dorottya - Mikó Dávid: MITOSIS

DART: Give in

12z zenekar/Juhász Adél/Vavra Júlia: GLORY WHOLE

Unknonwn Text:  Insert /Tőled tanultam az egyéniségem/

MoTus Mozgásszínházi Egyesület: Yin

Ziggurat Project: Esumi és Asao

Lukács Mihály: Romépítés

Somló Dávid: Kerengő